Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon

Wanneer een 0800-nummer?

Indien u kiest voor een 0800 nummer, betaalt u de gesprekskosten. De beller belt gratis naar uw organisatie. Dit is wenselijk wanneer u uw klanten een service wilt bieden en hen hier geen kosten voor in rekening wilt brengen.

Een 0800 nummer maakt het contact tussen uw klanten en uw organisatie laagdrempelig.

U dient deze dienst te combineren met de Hosted PBX VoIP Centrale of SIP Trunk.

Bij een 0800-nummer betaalt u alle gesprekskosten. Deze gesprekskosten zijn afhankelijk van het type beller. Oproepen vanaf een vaste lijn zijn veelal goedkoper dan oproepen van een mobiele telefoon. Voor actuele prijze kunt u onze prijslijst raadplegen.

0800 nummer aanvragen Redworks

Een nummer kiezen

U kunt een voorkeur opgeven. Kijk eerst of het nummer nog vrij is. Er is geen garantie dat u het nummer van uw voorkeur krijgt. Wacht daarom onze beslissing af voordat u uw bedrijfsnummers bekendmaakt.

0800 nummer aanvragen Bellen via VoIP

Wat kost een 0800-nummer?

Voor de registratie of beschikking van een 0800-nummer betaalt u aan de ACM. De prijzen van deze nummers zijn hier terug te vinden.

Voorts betaalt u aan uw telefonie provider een maandelijks bedrag voor de dienstverlening (abonnement). Van de ACM krijgt u dus enkel een beschikking tot gebruik van een specifiek nummer, terwijl de telecom provider ervoor zorgt, dat de nummers daadwerkelijk werken (de dienst).

Waar moet u op letten bij de aanvraag van een 0800-nummer?

Ten eerste moet u zeer duidelijk omschrijven welke dienst u aanbiedt met het 0800-nummer. Voor iedere omschreven dienst geeft de ACM namelijk maximaal 1 nummer. Heeft de ACM eerder 0800-nummers aan u toegekend? Dan moet u bewijzen dat u deze nummers gebruikt. Pas daarna beslist de ACM over nieuwe 0800-nummers die u aanvraagt.

Waar moet u op letten als u een 0800-nummer toegekend krijgt?

Vraag ten eerste een 0800-nummer aan bij de ACM. Dat kunt u hier doen. Laat vervolgens het nummer zelf aansluiten bij een telecomaanbieder. Let erop dat een 8-cijferig nummer binnen 6 maanden in gebruik wordt genomen en een 11-cijferig nummer binnen 1 jaar. De ACM controleert hierop en zullen ongebruikte nummers intrekken. In tegenstelling tot de 088-nummers kunt u de 0800-nummers wel overgeven aan een ander. Het nummer blijft dan wel op uw naam staan, waarbij u verantwoordelijk bent en blijft voor het gebruik. U dient zich verder aan de tariefregels voor informatienummers te houden.

0800 nummer aanvragen Redworks Machine To Machine

Diensten

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen voor een 0800-nummer via Redworks? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

    Velden met een * zijn verplicht