Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon

Wanneer een 0900-nummer?

De 0900-nummers zijn voor serieuze informatie. U mag een 0900-nummer niet gebruiken voor amusement of erotiek. Voorbeelden van diensten die wel aangeboden mogen worden in deze nummerreeks zijn:

  • Klantenservices;
  • Diensten die goedkoop bellen naar het buitenland mogelijk maken;
  • Doorschakeldiensten met een vast tarief per gesprek;
  • Betaaldiensten met een vast tarief per gesprek.

U dient deze dienst te combineren met de Hosted PBX VoIP Centrale of SIP Trunk dienst.

0906-erotiek nummer

De 0906-nummers mogen gebruikt worden voor erotische diensten. Dit zijn de enige nummers die gebruikt mogen worden voor diensten met een erotisch karakter. Tevens mag u deze nummers gebruiken voor andere soorten diensten. Dit betreft de diensten die ook aangeboden mogen worden in de 0900- en 0909-nummerreeksen.

Redworks 088-nummer

0909-entertainment nummer

De 0909-entertainment nummers zijn te gebruiken voor amusement, zoals spelletjes, prijsvragen en horoscopen. U mag ze ook gebruiken voor serieuze informatie. Dit betreft alle diensten die ook aangeboden mogen worden in de 0900-nummerreeksen.

Redworks Isdn Stopt

Wat kost een 090x-nummer?

Voor de registratie en beschikking voor 090x-nummers betaalt u rechtstreeks aan de ACM. De actuele prijzen van de ACM vindt u hier. Voorts betaalt u aan uw telefonie provider een maandelijks bedrag voor de dienstverlening (het abonnement).

U krijgt van de ACM enkel een beschikking tot gebruik van een specifiek nummer. Uw telecomprovider zorgt ervoor, dat de nummers daadwerkelijk werken. Dit is dus het abonnement wat u heeft lopen bij de provider.

LET OP: Bij een 090x-nummer betaalt de beller een verhoogd tarief. Afhankelijk van de hoogte van het tarief kunnen wij u hier een deel van uitbetalen. Voor dit soort servicenummers gelden wel aangescherpte regels.

Wilt u een bepaald 090x-nummer?

U kunt een voorkeur opgeven of het type 090x-nummer, aansluitend bij de betreffende dienst. Kijk wel eerst of het nummer nog vrij is. Er is namelijk geen garantie dat u het nummer van uw voorkeur krijgt of kunt krijgen. Wacht daarom de beslissing van de ACM af, voordat u uw bedrijfsnummers bekendmaakt.

Waar moet u op letten bij de aanvraag van een 090x-nummer?

U moet ten eerste duidelijk hebben en beschrijven voor welke dienst u een 090x-nummer wil aanvragen. De ACM geeft namelijk voor iedere omschreven dienst maximaal 1 nummer. Mocht het zo zijn, dat de ACM eerder 090x-nummers aan u heeft toegekend, dan moet u bewijzen dat u deze nummers nog gebruikt. Daarna zal de ACM pas beslissen over de aanvraag van uw nieuwe 090x-nummers.

Waar moet u op letten bij de toekenning van een 090x-nummer?

Vraag als eerste het 090x-nummer aan bij de ACM. Zij zullen de aanvraag al dan niet honoreren. Vervolgens moet u de nummer of nummers laten aansluiten bij een telecomprovider, zodat deze nummers daadwerkelijk geactiveerd kunnen worden. Neem een 8-cijferig nummer binnen 6 maanden in gebruik of een 11-cijferig nummer binnen 1 jaar. De ACM controleert hierop en zal ongebruikte nummers intrekken.

U mag het nummer, wat in gebruik is geven aan een ander. Het nummer blijft dan op uw naam staan. De ander mag het nummer ook niet verder doorgeven. U bent wel degene die verantwoordelijk blijft voor het gebruik van dit nummer. Tot slot heeft u zich aan de tariefregels voor informatienummers te houden.

Redworks 088 Nummer Aanvragen

Diensten

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen voor een 090x-nummer via Redworks? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

    Velden met een * zijn verplicht