Redworks wint aanbesteding Gemeente Beek (Hosted VoIP telefonie)

Gemeente Beek

Telefonie voor overheid

Redworks wint aanbesteding.

Wie is Redworks?

Redworks is een zelfstandige en onafhankelijke telecom provider met een eigen telecomplatform en levert sinds 2007 betaalbare premium VoIP oplossingen voor bedrijven, gemeentes en andere (semi) overheid instellingen.

Waarom Redworks de gemeente opdracht won

In een interview met wijlimburg.nl legt directeur Leslie Herps uit waarom Redworks uiteindelijk toch van de gevestigde orde won: “in de aanbesteding werd beoordeeld op een aantal aspecten: Financieel, de economisch meest voordelige aanbieding, maar ook visie: het product wat je levert. Daar hebben wij als beste gescoord.”

Gemeente opdracht omschrijving

Vervanging telefooncentrale gemeentehuis gemeente Beek en herinrichting vast en mobiel. Het betreft een niet-openbare aanbestedingsprocedure (met voorselectie) voor de vervanging van de telefooncentrale van het gemeentehuis van de gemeente Beek en de herinrichting van het vaste en mobiele netwerk.

Omvang opdracht

De aanbieder aan wie de opdracht gegund wordt dient de volgende zaken te leveren:  De nieuwe telefooncentrale, de nieuwe vaste toestellen, en alle aanvullende apparatuur die nodig is om de gevraagde functionaliteiten te kunnen leveren. Alle software en licenties benodigd voor de aangeboden oplossing. De aanbieding dient uit te gaan van 140 standaard toestellen, 5 uitgebreide toestellen, en 4 bedienposten. Definitieve aantallen worden in overleg, na opdracht vastgesteld, en kunnen zowel naar boven als beneden afwijken.

Verder dient de aanbieder er voor te zorgen dat alle apparatuur, hardware en software, geinstalleerd en geconfigureerd wordt, volgens de wensen en eisen van gemeente Beek.  Uiteindelijk is de aanbieder er voor verantwoordelijk een nieuwe werkende telefonieomgeving op te leveren die voldoet aan alle in de aanbesteding gestelde eisen, en die bovendien geschikt is voor de omgeving waarin deze gebruikt gaat worden. Alle voorbereidende en afrondende werkzaamheden, inclusief volledige documentatie, van systemen en configuraties zijn ook onderdeel van de opdracht.
Grandstream GXV3370

Wat gebeurde er na de Beekse aanbesteding in 2010?

Redworks heeft in de jaren na de Beekse aanbesteding  resp. 2012 – 2016:
 • Meerdere grotere gemeenten succesvol aangesloten op haar Hosted VoIP telefonie platform.
 • [Update december 2013]
 • Begin 2014 staat er een nieuw VoIP telefooncentrale project van een 2e gewonnen gemeente-opdracht (van circa 200 werkplekken) in Limburg op de agenda.
 • [Update voorjaar 2014]
 • Deze Hosted VoIP opdracht is inmiddels geimplementeerd en dankzij een goede en vruchtbare samenwerking met de ICTers van de gemeente succesvol opgeleverd.
 • [Update najaar 2014]
 • Eind 2014 staat er een nieuw Limburgs gemeente project op de agenda van VoIP telefonie voor circa 250 werkplekken.
 • [Update voorjaar 2015]
 • In het voorjaar tekent een gemeente in Zuid-Holland voor een oplossing van Redworks.
 • [Update zomer 2015]
 • Het instituut Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond  kiest voor een verlenging van een langetermijn-contract van onze diensten: telefonie en glasvezel internet. De veiligheidsregio is sinds 2013 klant bij Redworks.
 • [najaar 2015]
 • Redworks brengt een bezoek aan de 112 meldkamer Rotterdam, waarna de meldkamer besluit te kiezen voor een telefonie oplossing van Redworks.
Indien u gemeentelijke referenties wilt aanvragen of een overheidsproject wilt uitbesteden, dan willen wij u graag verzoeken om contact met ons op te nemen. Maak een afspraak: bel 088-2220444.
Voor het volledige interview uit 2012, bekijk de onderstaande video:
Vond u dit bericht interessant?