Vectoring VDSL, Pair Bonding, Glasvezel FttH, FttC

Fiber

Zakelijk internet

Vectoring en Pair Bonding krikken VDSL internet snelheid op

Nieuwe technieken Vectoring en Pair Bonding op DSL internet,
zoals ADSL en VDSL, zorgen voor een opleving van de koperverbindingen. De DSL-verbindingen (Digital Subscriber Line: ADSL, VDSL) voor datacommunicatie leveren download snelheden op die vergelijkbaar zijn met Glasvezel verbindingen. Lees hier meer over Koper en Glasvezel verbindingen.

Kiest u voor Internet via Glasvezel of Koper?

Voor vele bedrijven met 20+ medewerkers is een Glasvezel verbinding dé oplossing om grote hoeveelheden data te versturen.
Iedereen wil wel profiteren van Glasvezel aansluitingen die hoge streaming-capaciteiten beloven met snelheden vanaf *50mbit/s tot 1 Gbit/s. (*Let hierbij met name op mogelijke overboekingen op de Glasvezel: Met hoeveel adressen deelt u de snelheid?)
De marktvraag naar eenvoudige DSL-verbindingen via Koper dreigt door de standaard download snelheden van 8 Mbit/s en zeker gezien de beperkte upload-snelheid van slechts 1 Mbit/s, gestaag af te nemen.

Glasvezel FttH- Fiber to the Home

Toch is een Glasvezel aansluiting niet voor elk bedrijf weggelegd. Glasvezel providers komen bij de oplevering van een Glasvezel aansluiting wel eens voor implementatie problemen te staan. Klanten met een Fiber-to-the-Home aansluiting kiezen voor een volledige Glasvezel infrastructuur, waarbij alle koperbekabeling vervangen wordt tot in huis.
Hoge kosten voor graafwerkzaamheden (de bestrating moet blootgelegd worden) en problemen bij de toegankelijkheid van locaties en bekabeling kunnen tot verrassingen leiden in de begroting.

Glasvezel FttC- Fiber to the Curb

Uiteraard zijn er een aantal maatregelen die genomen kunnen worden, zoals met Fiber-to-the-Curb (FttC), waarbij slechts een kleine afstand via koper naar de klantlocatie overbrugd hoeft te worden. Fiber-to-the-Curb (FttC); de combinatie van Glasvezel en koper ziet met vooral terugkomen bij organisaties die gehuisvest zijn in moeilijk bereikbare (eeuwenoude) panden, hoge gebouwen of bedrijfslocatie op meerdere kilometers afstand van de bebouwde kom.
De ontwikkeling van Glasvezel en koper werkt nu naar mekaar toe en vult elkaar aan: Fiber to the Curb Glasvezel geeft de bestaande koperverbindingen een boost!
KPN FTTH (Copyright KPN B.V.)
Ethernet kabel

Koper anno 2015

Hoewel de huidige koper kabels slechts gemaakt zijn om beperkte snelheden te halen, worden er tegenwoordig grotere snelheden gerealiseerd indien de afstand naar het adres klein is.
Betere snelheden worden behaald als de Glasvezel verbindingen doorgetrokken worden van wijkcentrale naar de lokale aanknopingspunten in de straat, of te wel wijk- of straatkasten genoemd. Hierna vult slechts een klein stuk koper (de bestaande bekabeling) de laatste meters van de infrastructuur aan tot in huis.

Nieuwe koper technologieën

Eind 2014 heeft Redworks nieuwe snelheden gerealiseerd voor haar bestaande en nieuwe klanten dankzij directe toegang van Glasvezel punten in de straatkasten.
De introductie van nieuwe koper-technologieën zorgt voor aantrekkelijkere productbundeling van Internet Connectiviteit en Voice-over-IP (telefonie) in de 20+ bedrijvenmarkt. De reden waarom Redworks blijft investeren in de koper verbindingen is, omdat klanten flink geld kunnen besparen met snellere verbindingen. De gebruiker hoeft enkel een nieuwe modem aan te schaffen.

Redworks biedt twee nieuwe kopertechnieken aan:

Vectoring VDSL

Vectoring, een vernieuwde techniek op VDSL internet, zorgt ervoor dat er minder ruis op de aderparen in de koperverbinding plaatsvindt.
Door deze ruisvermindering kan de snelheid van VDSL internet behoorlijk oplopen. In 2015 zullen er naar verwachting steeds meer gebieden in Nederland kunnen profiteren van Vectoring. Haalbare snelheden door middel van Vectoring kunnen in theorie oplopen tot wel 100 Mbit/s.
Redworks biedt snelheden aan van 50- 80 Mbit/s download snelheid en upload van 5-8 Mbit/s. De kosten van Vectoring bedragen slechts € 55 per maand. Bestaande klanten met een VDSL verbinding kunnen, indien het al leverbaar is op het adres, gratis upgraden naar Vectoring en de maandprijs blijft hetzelfde voor VDSL.

Pair-Bonding VDSL

Dankzij Pair-Bonding komen snelheden tot 80 Mbit/s download en 8 Upload snelheid binnen bereik van onze klanten. De internetsnelheid wordt hierdoor verdubbeld. En dat is ook logisch. Want door middel van Pair-Bonding worden twee koper verbindingen aan elkaar gekoppeld op dezelfde aansluiting. Een bijkomend voordeel is dat er automatisch een extra fail-over gecreëerd wordt (redundancy). De kosten van Pair-Bonding bedragen € 75 per maand.
FRITZ!Box 7560
Checklist

Glasvezel

Redworks biedt tevens Glasvezel aan: FttH (Fiber to the Home) levert snelheden op tot 50 Mbit/s download en 50 Mbit/s upload snelheid. De kosten van Glasvezel bedragen € 55 per maand.
Lees hier meer over de producten:
Vond u dit bericht interessant?