Redworks breidt VoIP platform uit met PortaOne Procinctus

PortaOne
email redworks logo

Redworks staat bekend om haar robuuste Voice-over-IP telefoniediensten voor de zakelijke markt. Onder de klanten bevinden zich naast talrijke midden klein bedrijven ook gemeenten, veiligheidsregio’s als ook de Meldkamer 112.

Investering Procinctus

De Nederlandse Telecom Operator Redworks die op hetzelfde niveau diensten levert als KPN of Tele2, is in 2016 genoodzaakt haar netwerken verder uit te breiden. Vanwege van de aanhoudende sterke groei alsmede de groei doelstellingen over de komende 3 jaar kiest Redworks voor een tweede en derde platform: de PortaOne’s Procinctus en een extra “Staging” platform.

Voorts investeert Redworks in uitbreiding van haar Juniper Network Equipment, om de beveiliging van haar netwerk te garanderen. Directeur Leslie Herps legt verder uit dat de uitbreiding een bredere horizon biedt voor de organisatie: “Onze ervaringen met Porta One zijn over de jaren heen zeer positief. Het vernieuwde platform biedt een hogere capaciteit, meervoudige redundantie (fallback) en talrijke vernieuwde features voor toekomstgerichte maatwerk oplossingen”

De licentie voor het platform kost een kleine kwart miljoen Euro

“Daarnaast ontvangen wij Premium Care van Porta One. Zo hebben wij het gehele jaar door PortaOne Engineers ter beschikking om o.a. de continuïteit van het platform te waarborgen”. Het staging platform wordt door onze eigen medewerkers gebruikt voor interne software development en testing. De gehele investering bedraagt een kwart miljoen Euro om wholesale volumes aan te kunnen.”

Investering Procinctus

PortaOne’s Procinctus is een betrouwbaar Class 4 + Class 5 platform. Enkele vernieuwde features zijn:

  • SIP services en vernieuwde Hosted VoIP features:
  • Call Hunting, Call vertakkingen, Voicemail (Dial-In / Mail- waarschuwing), Selective Call blokkeren; Selective Call kiezen; Beller ID; Wisselgesprek; Group Calling; Call Detail Record Output; UA / ATA / IAD / Soft Phone compatibiliteit.    Unified Messaging
  • Media Server voor voice mail, fax, en regelmatige e-mailberichten
  • Billing engine voor hoge prestaties en multiprocessing
  • Redundancy en load balancing om hoge pieken veilig op te vangen
  • Pre paid diensten
  • Multi redundancy via servers in Amsterdam en Rotterdam
  • etc.

Betrouwbaar Class 5 Platform

PortaOne’s Procinctus is een betrouwbaar Class 4 + Class 5 platform. Enkele vernieuwde features zijn:

  • SIP services en vernieuwde Hosted VoIP features:
  • Call Hunting, Call vertakkingen, Voicemail (Dial-In / Mail- waarschuwing), Selective Call blokkeren; Selective Call kiezen; Beller ID; Wisselgesprek; Group Calling; Call Detail Record Output; UA / ATA / IAD / Soft Phone compatibiliteit.    Unified Messaging
  • Media Server voor voice mail, fax, en regelmatige e-mailberichten
  • Billing engine voor hoge prestaties en multiprocessing
  • Redundancy en load balancing om hoge pieken veilig op te vangen
  • Pre paid diensten
  • Multi redundancy via servers in Amsterdam en Rotterdam
  • etc.

Meervoudige Geo Redundancy

Redworks telecom platform is reeds meervoudig redundant (platform) uitgevoerd voor hoge beschikbaarheid. Daarnaast is men in de afrondingsfase voor geografische redundantie. Met een extra “POP” in Amsterdam: Global Switch. Leslie Herps: “Dit datacenter wordt veel gebruikt voor connectiviteit. Hier zijn alle grote Carriers ondergebracht. We hebben al meervoudige redundantie en nu dus ook geo redundantie”.
PortaOne
email redworks logo
Vond u dit bericht interessant?