Telefonie opzeggen bij overeenkomst met stilzwijgende verlenging

Checklist

Opzeggen telefonie contract

U heeft een aanbod van een andere aanbieder ontvangen en wilt uw huidige overeenkomst telefonie opzeggen?

Wijziging in de wet: stilzwijgende verlenging

Per 1 oktober 2016 kunt u makkelijker overstappen naar een andere aanbieder. Stilzwijgende abonnementen worden omgezet naar maandelijks opzegbare abonnementen.

Hou rekening met de initiele contractsduur

Is er sprake van een overeenkomst voor 2 jaar, waarna stilzwijgend verlengd wordt met een periode van 1 jaar? Dan kunt na de initiele periode van twee jaar per maand opzeggen. De initiele termijn, hier twee jaar, blijft dus ongewijzigd.

Lees meer over de aangekondigde wijziging op de website van de ACM. Check ook de beleidsregels kosten opzegging die gelden voor telecom aanbieders.

Pas op voor wurg contracten!

Telefonie opzeggen? Nieuw contract afsluiten? Let op! Sommige aanbieders bieden u nu een overeenkomst aan voor zeer lange periodes, bijvoorbeeld 5 jaar. Zo omzeilen zij de beperking die de gewijzigde telecomwet oplegt en weten zij de klant toch voor lange termijn te binden.

Telefonie opzeggen bij Redworks

Onze Hosted VoIP, SIP Trunk, internet of zakelijke mobiele abonnementen kennen een standaard contractduur van 2 jaar. Een één jarige overeenkomst is ook mogelijk (tegen kleine meerprijs). Bij een 3 jarige overeenkomst krijgt u vaak korting. Wij informeren u altijd over de looptijd van de overeenkomst!
Het Hosted VoIP voor ZZP-pakket kent een contractsduur van één jaar.
Al onze overeenkomsten zijn, na het verstrijken van de initiële termijn, per maand opzegbaar! Telefonie opzeggen? Spijtig dat u gaat, maar wij gaan niet moeilijk doen!
Guy with laptop and mobile
Vond u dit bericht interessant?