Hoe werkt VoIP? Wat heb ik nodig voor Zakelijke VoIP?

Ethernet kabel

Hoe werkt VoIP: VoIP implementatie

Menig ondernemer vraagt zich af hoe een VoIP implementatie in z’n werk gaat.
Het is daarom raadzaam een expert in te schakelen om vooraf een eisen en wensenpakket samen te stellen, waarbij de onderliggende (data) netwerken meegenomen worden als aandachtspunten.

VoIP is afhankelijk van een betrouwbaar en snel datanetwerk op uw locatie. Pakketjes spraakdata worden namelijk vervoerd over deze datanetwerken. Een onbetrouwbaar data-netwerk kan resulteren in wegvallende gespreksverbindingen en haperende datanetwerken. Spraakdata kan niet opnieuw verzonden worden indien deze niet goed kan aankomen in tegenstelling tot schriftelijke data (E-mail etc.) Spraakprotocol, spraakdata dus moet in één keer goed worden verzonden.

Bandbreedte voor VoIP telefonie

De beschikbare bandbreedte up- en download voor een telefoongesprek bedraagt ca 0,1 Mb. Dit is de bandbreedte die een goede, ongecomprimeerde verbinding verbruikt (g711a/u). Daarnaast kan er op een internetverbinding voorrang worden gegeven aan het spraakverkeer door middel van Quality of service. Indien u echter meerder partijen gebruikt voor spraak en internet is het bijna onmogelijk om QoS toe te passen. Indien u meer wilt weten over Quality of Service, codecs en jitter neem contact op met de helpdesk 088-2220444.

Redundant netwerk

Noodzakelijkerwijs richten VoIP leverancier hun platform redundant in, d.w.z. dubbel uitgevoerd, om betrouwbaarheid van de telefonie te verhogen. Redundancy zorgt ervoor dat bij uitval van het a-netwerk binnen een paar milliseconden een B-netwerk het volledig belvolume zal dragen.

Beveiliging tegen hackers

De hardware en het platform worden doorgaans goed beveiligd tegen hackers die proberen in te loggen op de telefonie hardware. Deze hackers zetten in een keer massaal gesprekken op waardoor er grote schade kan ontstaan. De VoIP apparatuur die Redworks levert is verzekerd tegen fraude, door een blokkade op ongebruikelijk telefonieverkeer. Het resultaat is dat er geen ongebruikelijk verkeer kan plaatsvinden naar vreemde locaties in de wereld.

Fiber
Vond u dit bericht interessant?