Wat is Hosted VoIP? Stap over naar Hosted VoIP

Guy behind desk with phone

Wat is Hosted VoIP?

Hosted VoIP, ook wel managed VoIP genoemd is zakelijke telefonie waarbij de VoIP installatie, servers en diensten gehost worden bij de VoIP provider. Met Hosted VoIP belt u dus eigenlijk via een internetverbinding en is er geen lokaal systeem meer nodig. Daarom wordt dit in enkele gevallen ook wel gezien als een telefooncentrale in de cloud.

Hosted VoIP Platform

Deze Hosted VoIP wordt gemanaged via een het telecom platform, waaronder het dagelijks support van de zakelijke telefonie valt onder de taken van de VoIP provider. Dit scheelt u dus een hoop tijd in beheer en onderhoud.

Hosted VoIP via het telecom platform worden de gesprekken gerouteerd van- en-naar de VoIP telefoons van de klant.

Waarom kiezen voor Hosted VoIP?

Onze Hosted VoIP dienst kent diverse voordelen. Zo is onze service flexibel, locatie onafhankelijk en schaalbaar en leent zich daarom goed voor het bedrijfsleven. Bij het groeien van de organisatie, groeit Hosted VoIP mee. Dit maakt het een zeer interessant product voor grote zakelijke partijen die zowel in Nederland als het buitenland actief zijn. Daarnaast biedt onze Hosted VoIP dienst ook een goede mobiele integratie, een vast tarief per maand en veel uitgebreide functionaliteiten.

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice over IP. Net als Hosted VoIP gaat het bellen via reguliere VoIP dus ook via de internetverbinding. Toch zit er wel degelijk een verschil in de werking van VoIP en Hosted VoIP. Waar Hosted VoIP niet aan een specifieke locatie gekoppeld wordt, is dit voor reguliere VoIP wel het geval.

Voordelen van VoIP bellen

Ondanks dat de installatie van VoIP een eenmalige hogere investering vraagt, zijn er nog steeds diverse voordelen die VoIP interessant maken voor het bedrijfsleven. 

Diverse functionaliteiten

Er kunnen diverse functionaliteiten worden toegevoegd die van belang zijn voor het goed functioneren van de organisatie. Zo vormt VoIP een echte maatwerkoplossing. Denk bijvoorbeeld aan handige functies zoals het regelen van doorschakelingen en de integratie met andere mobiele apparaten. Een ander voordeel van bellen via VoIP is de mate waarin u zelf sturing kunt geven aan uw bereikbaarheid. Zo is het makkelijk om instellingen mee te geven aan specifieke contactpersonen en gaat u altijd efficiënt te werk.

Als u gebruik maakt van VoIP zijn er ook minder kabels nodig, waardoor het kantoor of de werkplek altijd een nette uitstraling heeft. 

Goedkoper bellen met VoIP

Het grote voordeel van bellen via VoIP is uiteraard de kostenbesparing die hiermee gepaard gaat. Doordat u belt tegen een vast tarief en kunt besparen op beheer vallen de kosten lager uit. Daar komt nog bij dat bellen via een internetverbinding standaard goedkoper is dan bellen via een traditionele analoge verbinding.

Man in office on the phone
Guy on mobile phone
Grandstream GXV3370

Hosted VoIP: een uitbesteding van de telefoniezaken

Bedrijven die kiezen voor deze vorm van uitbesteding (hosted telefonie) besparen mogelijk hoge kosten in prijzige ISDN abonnementen en onderhoud en beheer van telefonie hardware.

Hosted VoIP: Plug & Play

In de meeste gevallen is Hosted VoIP een gebruikersvriendelijke oplossing. Hosted VoIP wordt geleverd in plug & play VoIP telefoons. Dit noemen wij auto provisioning. De klant kan op deze manier zelfs besparen op installatiekosten.

Zakelijk internet

De telefoongesprekken verlopen voorts over het internet, mits de kwaliteit van het internet en netwerk op klantlocatie in orde zijn. Met Hosted VoIP is het belangrijk om een keuze te maken in zakelijk internetverbindingen en het netwerk naar behoefte te laten updaten door de VoIP provider of netwerkbeheerder. Verder dienen op klantlocatie de juiste Firewall instellingen ingeschakeld te worden en ondersteunende internet apparatuur Hosted VoIP geschikt te zijn; denk aan modem / router.

Nummerportering: Uw recht op nummerbehoud

Telecom aanbieders moeten meewerken aan een aanvraag tot nummerportering. Dit staat in de wet. U kunt dus veilig overstappen van ISDN naar VoIP, met behoud van uw eigen nummer. Dit noemen wij een nummerportering.
Vond u dit bericht interessant?