Wat is Hosted VoIP? Waarom overstappen op Hosted VoIP?

Guy behind desk with phone

Wat is Hosted VoIP?

Hosted VoIP, ook wel managed VoIP genoemd is zakelijke telefonie waarbij de VoIP installatie, servers en diensten gehost worden bij de VoIP provider.

Hosted VoIP Platform

Deze Hosted VoIP wordt gemanaged via een het telecom platform, waaronder het dagelijks support van de zakelijke telefonie valt onder de taken van de VoIP provider.
Hosted VoIP via het telecom platform worden de gesprekken gerouteerd van- en-naar de VoIP telefoons van de klant.

Hosted VoIP: een uitbesteding van de telefoniezaken

Bedrijven die kiezen voor deze vorm van uitbesteding (hosted telefonie) besparen mogelijk hoge kosten in prijzige ISDN abonnementen en onderhoud en beheer van telefonie hardware.

Hosted VoIP: Plug & Play

In de meeste gevallen is Hosted VoIP een gebruikersvriendelijke oplossing. Hosted VoIP wordt geleverd in plug & play VoIP telefoons. Dit noemen wij auto provisioning. De klant kan op deze manier zelfs besparen op installatiekosten.

Zakelijk internet

De telefoongesprekken verlopen voorts over het internet, mits de kwaliteit van het internet en netwerk op klantlocatie in orde zijn. Met Hosted VoIP is het belangrijk om een keuze te maken in zakelijk internetverbindingen en het netwerk naar behoefte te laten updaten door de VoIP provider of netwerkbeheerder. Verder dienen op klantlocatie de juiste Firewall instellingen ingeschakeld te worden en ondersteunende internet apparatuur Hosted VoIP geschikt te zijn; denk aan modem / router.

Nummerportering: Uw recht op nummerbehoud

Telecom aanbieders moeten meewerken aan een aanvraag tot nummerportering. Dit staat in de wet. U kunt dus veilig overstappen van ISDN naar VoIP, met behoud van uw eigen nummer. Dit noemen wij een nummerportering.
Grandstream GXV3370
Vond u dit bericht interessant?