Wat is een SIP Trunk en waarom kiezen voor SIP Trunking?

Oude telefoon

Wat is een SIP Trunk (Session Initiation Protocol)?

De definitie van SIP trunking:
SIP is een abbreviatie van Session Initiation Protocol een (gecommuniceerd als RFC 3261)protocol voor IP-telefonie dat wordt gebruikt om VOIP-telefoongesprekken op te zetten, te onderhouden en te beëindigen. SIP is een protocol wat gebruikt wordt op een telefoongesprek te starten.

SIP (Session Initiation Protocol) is een protocol ontwikkeld als standaard voor het starten, wijzigen en beëindigen van o.a. telefoongesprekken (spraakdata). SIP trunking wordt dus toegepast om spraakdata van interne en externe gesprekslijnen over internet te laten verlopen via de eigen telefonie hardware. In dit geval vindt er bij de SIP trunk koppeling vrijwel geen verandering plaats in de telefonieomgeving. Het aantal gesprekslijnen die SIP trunking verschaft is gebonden aan de limitatie van de eigen telefooncentrale die het aantal gesprekslijnen van oudsher bepaalt. Extra koppelingen met ISDN telefonie worden overbodig, gezien men ISDN enkel toepast voor gesprekslijnen die nu worden geleverd door de SIP trunk provider.
Vond u dit bericht interessant?