Wat is VoIP en waarom kiezen voor zakelijk VoIP?

Oude telefoon

Wat is VoIP?

U heeft gehoord over VoIP maar u weet niet precies wat het is, doet of waarom het voor uw bedrijf interessant zou kunnen zijn.

VoIP info over “wat is VoIP?”

Ongeveer 8-12% van het MKB maakt reeds gebruik van VoIP. Een overgrote deel van het grootzakelijk bedrijf kiest voor VoIP. De evolutie naar bellen via internet neemt grote sprongen. Vele bedrijven zitten daarom midden in de voorbereidende fase van een VoIP project. Een goede leverancier vinden in echter moeilijk gezien er binnen de telecom branche veel kwaliteit en expertise verschillen bestaan.
Nu ISDN stopt, zal het percentage zakelijke VoIP gebruikers alleen maar toenemen.

VoIP is internet bellen

VOIP staat voor Voice-over-IP (ook VoIP, Internettelefonie, IP-telefonie of Cloud-telefonie genoemd) een internet technologie die spraakdata verstuurd via het Internet of over een computernetwerk.

Technische definitie van: Wat is VoIP?

Het Voice over Internet ProtocolVOIP – (of te wel VOICE of spraak over Internet Protocol) is een automatiseringstaal en zorgt voor de terminatie (het overbrengen) van belverkeer over IP-netwerken.
Het Internet Protocol (IP) is de Globalstandaard geworden voor spraak die via data-, en spraaknetwerken verloopt.
Om via VoIP een telefoongesprek te starten, moet de beller beschikken over een softwarematige telefoon (softphone) of een hardware VOIP-telefoon.
Men kan interne en externe gesprekken voeren naar binnen-, en buitenland en zelfs bellen vanuit het buitenland naar Nederland naar alle mobiele en vaste telefoonnummers. VoIP doet evengoed wat traditionele ISDN telefonie ook doet, alleen met meer financiële en functionele voordelen.
Grandstream GXV3370
Vond u dit bericht interessant?