Wat kost VoIP en wat zijn de voordelen?

Oude telefoon

De kosten en voordelen van zakelijke VoIP Telefonie

Wat kost VoIP?

In eerste instantie moet men overwegen wat er wordt verstaan onder wat kost VoIP? In dit blog vertellen we u meer over de kosten die VoIP telefonie met zich mee kan brengen en de voordelen die horen bij deze vorm van zakelijke telefonie.

We beantwoorden onder andere de vraag ‘Wat kost VoIP’ in haar totalitaire omvang. Dus met andere woorden welke kosten zijn verbonden aan perfect werkende VoIP telefonie? En het antwoord is afhankelijk van uw wensen en de hoogte van beschikbaarheid.

Systeembeheer en netwerken voor VoIP

Ten eerste dient u zich te realiseren dat voor goede VoIP telefonie een betrouwbare en kundige systeembeheerder ervoor moet zorgen dat het gehele datanetwerk en infrastructuren in uw organisatie in orde zijn, zodat er geen verstoringen in spraakdata kunnen plaatsvinden.
Indien u dit niet zelf kunt, zult u beroep moeten doen op een professional.

VoIP en Internetverbinding

U zult los moeten laten van de voordelige internetverbindingen, waarbij internetproviders pretenderen hoge tot zeer hoge snelheden te kunnen aanbieden.
Voor goedwerkende VoIP telefonie kunt u het beste een internetprovider kiezen die een snelle en betrouwbare internetverbinding aanbiedt en een snelle en kundige zakelijk helpdesk heeft. Gezien internet voor een VoIP leverancier geen core business is, zal deze u uit ervaring en kunde adviseren welke internetverbindingen goed genoeg zijn voor Voice-over-IP.
Telefonie is meestal belangrijker dan internet. Het advies is dus: volg het advies op van de VoIP leverancier, zodat telefonie en internet onder een dak zitten en uw VoIP leverancier de gelegenheid krijgt om snel storingen te kunnen verhelpen. Vermijd zoveel mogelijk om van kastje naar de muur gestuurd te worden.

Licenties VoIP provider

Kies bij voorbaat voor een ACM-geregistreerde officiële Telecom operator voor voice over ip telefonie. De telecommarkt wordt steeds meer betreden door VoIP aanbieders (reseller of reseller van reseller enz.) die niet hoeven te voldoen aan kwaliteitsgradaties.
De kosten van een VoIP abonnement bij een officiële Telecom operator zullen niet hoger liggen!

Kwaliteitsgaranties VoIP

Er zijn verschillende kwaliteitsgradaties in VoIP:
  • Grey routes, gesprekken nemen een langere weg af over internet om vervolgens bij de ontvanger te arriveren.
  • Gesprekken via Premium routes komen vrijwel direct aan bij de ontvanger en zorgen voor minimale tot geen package loss (gedeeltes van gesprekken die wegvallen).
Kies voor een Officiele ACM- geregistreerde telecom operator met premium routes zonder dat u meer hoeft te betalen.

VoIP Telefoniefuncties

Afhankelijk van uw specifieke wensen kunt u uw VoIP telefooncentrale zo complex laten inrichten als u zelf wilt. Op hosted VoIP kunt u zien welke telefoniefuncties zijn inbegrepen in een standaard VoIP oplossing.
Old analog phone
PSTN Phone

Kosten VOIP telefonie abonnement

De kosten van deze VoIP telefooncentrale bedraagt bij Redworks € 3 per toestel zonder onbeperkt bellen en € 10 met onbeperkt bellen (nationaal) of € 12.50 (internationaal). 

Rekenvoorbeeld: Kosten VoIP abonnementen Naargelang de omvang van uw bedrijf kunt u zelf uitrekenen wat VoIP uw bedrijf maandelijks gaat kosten. Voorbeeld u heeft 50 medewerkers? Dan kost het VoIP abonnement € 3 x 50 = € 150.
Let op: de ISDN abonnementen voor gesprekslijnen komen volledig te vervallen.

VoIP kosten in hardware

Indien uw huidige telefoontoestellen niet geschikt zijn voor VoIP dan kunt u kiezen tussen software matige telefoon en hardware VoIP telefoons. Het verschil ligt in de kosten.

Er zijn diverse softphones vrij te downloaden. De meeste softphones zijn gratis, softphones met uitgebreidere faciliteiten kosten vaak slechts enkele tientjes.
Een VoIP telefoon heeft u al voor € 79. zie VoIP telefoons

VoIP Installatiekosten

De installatiekosten worden over het algemeen berekent op basis van ca 15 minuten per VoIP telefoon. Indien u 50 VoIP telefoons moet installeren, kost dit dus 750 minuten in totaal. Het uurtarief van een buitendienst monteur bedraagt € 80,- excl BTW per uur, gefactureerd in blokken van 15min en met een minimum van 30 min.

Aangezien de VoIP telefoons plug and play zijn, kiest menig klant ervoor om de VoIP telefoons zelf in te pluggen. Dit noemen wij auto provisioning.
De VoIP telefoons worden van te voren geprepareerd (geconfigureerd en getest) op locatie van de VoIP leverancier. Redworks telt geen kosten voor de configuratie van de VoIP toestellen die bij Redworks worden besteld.

VoIP Overstapkosten

Afhankelijk van de VoIP leverancier worden overstapkosten in rekening gebracht. Redworks kiest ervoor om ondernemers niet te belasten met overstapkosten. 

Wilt u precies weten hoe hoog de VoIP kosten voor uw bedrijf zijn? Vraag simpelweg een VoIP offerte aan!

Belkosten VoIP 

Afhankelijk van het VoIP pakket of abonnement dat u kiest, wordt er een vast tarief met belkosten bepaald. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u van tevoren flexibel anticiperen op drukke en minder drukke periodes. Met de mogelijkheid tot onbeperkt bellen bent u altijd verzekerd van dezelfde belkosten voor uw VoIP abonnement.

Vond u dit bericht interessant?