COVID-19 / Corona en thuiswerken voorkomt economische malaise MKB

Corona virus / COVID-19 en het MKB

Het COVID-19 virus, ook wel Coronavirus genoemd, zorgt voor een massale shutdown van het MKB. Mensen met essentiële beroepen worden verzocht gewoon aan het werk te gaan (mits klachtenvrij), anderen worden verzocht zo veel mogelijk thuis te blijven.

Horeca, sportgelegenheden en zelfs scholen gaan dicht. Anderen melden zich uit voorzorg ziek. De overheid komt weliswaar met noodmaatregelen (BMKB-regeling voor MKB tijdens Coronavirus), maar voorkomt dit alles wel een economische malaise?

Het werk komt stil te liggen. Orders worden niet meer geplaatst, of kunnen niet meer worden aangenomen. Een supply-keten (van niet cruciale voorzieningen) komt stil te liggen. Omzet daalt, wederkerende kosten blijven gewoon aanhouden.

Corona virus / COVID-19 en thuiswerken

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van E-Mail en cloud oplossingen zoals Office365 met Microsoft Teams. Dit maakt communiceren al een stuk makkelijker. Maar soms volstaat E-Mail niet. Persoonlijk contact is dan gewenst: Eén telefoontje kan al vaak veel verheldering brengen. Maar niet iedereen heeft een mobiel van de zaak, or wil zijn/haar mobiele nummer aan derden geven.

Thuiswerken met Hosted VoIP

Met Hosted VoIP bent u overal bereikbaar. Dit kan meteen VoIP Toestel, of met een app op uw mobiele telefoon. U neemt uw zakelijke nummer / kantoornummer mee, waar u ook bent. Zo bent u altijd bereikbaar voor collega’s, klanten en leveranciers.

Guy with laptop
Grandstream GXP2170

De beller merkt geen verschil

Hosted VoIP is zo flexibel, dat de beller niet eens zal merken dat zijn/haar gesprekspartner zich niet op kantoor bevindt. Het keuzemenu blijft gewoon werken, doorschakelingen naar huntgroepen ook. 

Telefoniste/secretaresse

Met BLF/presence-indicatie kan de telefoniste/receptioniste gewoon zien wie in gesprek is en ingelogd is. Zelfs indien mensen vanuit een geografisch andere locatie werken. (zie foto hiernaast, groene/rode lampjes).

Thuiswerken en vast-mobiel integratie

Met vast-mobiel integratie koppelt u de voordelen van Hosted VoIP met de flexibiliteit en veelzijdigheid van uw mobiele telefoon. Vast-mobiel is compatibel met elk type GSM toestel.

Vast nummer op mobiel

Met een vast-mobiel oplossing koppelt u uw vaste telefoonnummer aan uw mobiele nummer. U bent dan gewoon bereikbaar via uw mobiele nummer, maar eveneens bereikbaar via het vaste nummer. De beller merkt geen verschil en betaalt het reguliere tarief.

Ook bij uitgaande oproepen ziet de gebelde uw vaste nummer.

Vast-Mobiel integratie is zo geavanceerd, dat zelfs de telefoniste en uw collega’s middels presence kunnen zien of u in gesprek bent.

Guy on mobile phone

Klant ervaringen Redworks Hosted VoIP

René Haas, ICT-coördinator van Stokvis Tapes vertelt wat Hosted VoIP van Redworks voor zijn organisatie heeft betekend:
Stokvis Tapes kan in de huidige periode gelukkig een aantal kantoormedewerkers thuis laten werken. Buiten een laptop met netwerkverbinding maken we het thuiswerken een stuk klantvriendelijker en ook een stuk eenvoudiger communiceren voor alle collega’s, door het vaste kantoor telefoontoestel meet te laten nemen. Gelukkig lukt dat goed met de VoIP toestellen van Redworks.
 • Je neemt je toestel mee naar huis.
 • Je sluit het toestel met een netwerkkabel op je router thuis aan.
 • En je belt nu en wordt gebeld alsof je op kantoor ben.

Over Stokvis Tapes

Stokvis Tapes heeft wereldwijd meer dan 1200 specialisten in dienst die samen werken aan op maat gemaakte, effectieve oplossingen met zelfklevende tapes.

Stokvis Tapes heeft vestigingen verspreid over meer dan 20 landen waardoor ze een globale speler zijn.

Over Redworks

Redworks is een VoIP provider met zakelijke VoIP abonnementen en zakelijke mobiele abonnementen voor ZZPers, MKB en groot zakelijk. Door slim te automatiseren, leveren wij een kwalitatief hoogwaardig product, tegen een zeer scherpe prijs. Wij beschikken over een eigen, geografisch redundant netwerk en een carrier-grade platform. Daarmee bent u verzekert dat u kiest voor kwaliteit en zekerheid. Daardoor mogelijk wij zakelijke telefonie diensten leveren aan overheidsinstanties zoals diverse gemeentes en zelfs veiligheidsregio’s door het hele land.

Hoogste kwaliteit door geo-redundant netwerk

Het telefonieplatform in Nederland is meervoudig redundant, d.w.z. dubbel uitgevoerd. Bij calamiteiten zal het A-netwerk tussen 1-10ms overschakelen naar ons B-netwerk. Hiermee kunnen wij u de hoogst mogelijke up-time garanderen.
Redworks levert o.a. aan veiligheidsregio’s en 112-meldkamers zoals de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Veiligheidsregio Gelderland-Midden.
Redworks Office

  Vragen? Wij bellen u terug.  Ervaringen en reviews

  [brb_collection id="13410"]

  Klachten

  Bent u klant en bent u niet tevreden? Heeft u een klacht? Neem dan contact met ons op! Klant tevredenheid vinden wij erg belangrijk. Daarom zullen wij er alles aan doen om uw ontevredenheid weg te nemen.