Continuïteit 112 meldkamers gegarandeerd door secure 4G oplossing Redworks

Redworks leverancier politie

Redworks leverancier nationale politie

Veilige 4G data verbinding voor hulpdiensten

Na de uitbraak van het coronavirus / COVID-19 kreeg Redworks het verzoek van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond om een beveiligde 4G dataverbinding op te zetten voor thuiswerkende 112 centralisten.
De provincie Zuid-Holland telt, op de provincie Noord-Brabant na, het hoogste aantal besmettingsgevallen in ons land. Om verspreiding van het coronavirus onder centralisten te voorkomen, heeft de meldkamer te Rotterdam besloten noodpakketten samen te stellen waardoor medewerkers van de meldkamer hun werkzaamheden thuis kunnen uitvoeren.
Hierdoor is niet alleen de goede gezondheid van de medewerkers gewaarborgd, maar ook de continuiteit van de 112-alarmdiensten.
Redworks levert sinds 2013 diverse diensten aan de meldkamer te Rotterdam, waaronder: SIP Trunk voor de 112-meldkamer, SIP Trunks voor de alarmeringssystemen, viervoudig redunante glasvezel circuits.

Redworks heeft de afgelopen week met man en macht gewerkt om zo snel mogelijk een noodoplossing voor de Veiligheidsregio te bouwen.

Veiligheid verbinding gewaarborgd

De E112-SIM 4G data-only oplossing van Redworks maakt gebruik van een private APN. De SIMs worden door de meldkamer zelf beheerd en kunnen on-demand / live worden geactiveerd of gedeactiveerd.
Een private APN zorgt er voor dat de data is afgeschermd van alle andere mobiele subscribers. Data wordt in een apart circuit op het Redworks core netwerk afgeleverd, gefirewalled en doorgestuurd naar één specifieke bestemming: de systemen van de meldkamer.
De nooddiensten kunnen zich in tijden van calamiteiten, rampen of zelfs quarantaines niet bezig houden met het administratief bijwerken firewall regels van thuiswerkers. Hierdoor komt de security van het meldkamer netwerk in het gedrang.

De private APN oplossing is een veilige en vooral beheersbare oplossing voor de vitale diensten in ons land. De security en integriteit van hun netwerk blijft hierdoor gegarandeerd.
E911 beveiligde 4G data only oplossing

Over de meldkamer Rotterdam Rijnmond

De Gemeenschappelijke Meldkamer vormt het kloppende hart van de Veiligheidsregio Rotterdam – Rijnmond. Alle verbindingen komen in de meldkamer samen.

Wie 1-1-2 belt krijgt een van onze centralisten aan de lijn. Vervolgens is er via pagers of portofoon contact met de eenheden van de brandweer, ambulance en politie. Ook spoedeisende meldingen die via 0900-8844 het service center van de Politie binnenkomen worden doorgezet naar de meldkamer.

Onze medewerkers zijn, zonder uitzondering, professionals pur sang. Dat moet ook wel, want in ons werk gaat het om het redden en helpen van mensen. Wie 1-1-2 belt moet zeker weten dat hulp nooit ver weg is. 24 uur per dag, 7 dagen per week: we zijn er altijd.


Bron: Website Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond

Over Redworks

Redworks is een VoIP provider met zakelijke VoIP abonnementen en zakelijke mobiele abonnementen voor ZZPers, MKB en groot zakelijk. Door slim te automatiseren, leveren wij een kwalitatief hoogwaardig product, tegen een zeer scherpe prijs. Wij beschikken over een eigen, geografisch redundant netwerk en een carrier-grade platform. Daarmee bent u verzekert dat u kiest voor kwaliteit en zekerheid. Daardoor mogelijk wij zakelijke telefonie diensten leveren aan overheidsinstanties zoals diverse gemeentes en zelfs veiligheidsregio’s door het hele land.

Hoogste kwaliteit door geo-redundant netwerk

Het telefonieplatform in Nederland is meervoudig redundant, d.w.z. dubbel uitgevoerd. Bij calamiteiten zal het A-netwerk tussen 1-10ms overschakelen naar ons B-netwerk. Hiermee kunnen wij u de hoogst mogelijke up-time garanderen.
Redworks levert o.a. aan veiligheidsregio’s en 112-meldkamers zoals de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Veiligheidsregio Gelderland-Midden.
Redworks Office
Bron: politie.nl – Toestemming gebruik logo politie onder aanvraag nummer 200320-PS162409490
PortaOne

PortaOne Carrier Grade Solution

Redworks gebruikt PortaSwitch, een Carrier Grade UCaas & service management platform gemaakt door PortaOne. PortaOne. legt de focus op een robuuste, betrouwbare en open architectuur (API en broncodes). Hierdoor kan Redworks snel op maat gemaakte oplossingen uitrollen.
Redworks uses PortaSwitch, a UCaaS & service management platform provided by PortaOne. PortaOne focuses on the robust, reliable and fully open architecture (API and even the source code is provided!). This empowers Redworks to create their own enhancements, integrate with 3d party systems and quickly launch new services.
Vond u dit bericht interessant?