Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon
20-10-2022

De voordelen van SIP Trunk

Wilt u kosten besparen op uw maandelijkse telefoonrekeningen? Stabielere voice verbindingen opzetten? Of juist makkelijker uw internationale bereikbaarheid opschalen? Dat en meer kan met een SIP Trunk. Voordat we u kunnen voorzien van de voordelen van deze oplossing is het misschien wel handig om u eerst te vertellen wat het is.

SIP betekent niets anders dan Session Initiation Protocol. Een SIP Trunk fungeert als een brug tussen traditionele telefoonlijnen (PSTN) en VoIP (Voice over IP). Deze functies helpen u eenvoudig voice verbindingen met VoIP op te zetten en calls over de hele wereld te routeren. Het is geen fysiek product maar slechts een set van bekende en veelgebruikte internet protocollen die in- en outbound telefonieverkeer faciliteren.

Hoe profiteert u ervan?

SIP Trunks zijn een betrouwbare manier voor het afleveren van inbound verkeer. Calls worden over het internet gerouteerd als VoIP dus er is een hoop data om te verzamelen, monitoren en op in te spelen. Dit verbetert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding. Onze capaciteit is ongelimiteerd. Elk internationaal servicenummer kan verbonden worden en calls kunnen waar ook ter wereld afgeleverd worden. Met deze nieuwe functie gaat u gemakkelijk internationaal.

Dit is niet het enige voordeel, want het gaat verder. Gebruikt u momenteel nog steeds traditionele telefoonlijnen voor uitgaande gesprekken? En verwerkt u hoge volumes interlokale of internationale gesprekken? Dan kunt u flink op uw kosten besparen met een SIP Trunk. Het platform van Redworks biedt de mogelijkheid hoge volumes met gemak te verwerken, waardoor dit eenvoudig met verschillende carrières te combineren is.

Lang verhaal kort!

We hebben u voorzien van een hele bult informatie en we begrijpen dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat wij in zes punten een korte, overzichtelijke samenvatting geven van het voorgaande. Wat levert deze oplossing op:

  • Geen dure investeringen: Voor SIP Trunks heeft u geen kostbare hardware nodig. U hoeft alleen uw huidige voice netwerk met het internet verbinden. Makkelijk toch?
  • Maximale betrouwbaarheid: Gesprekken verlopen via ons betrouwbare en sterk beveiligde platform in een redundante opzet van meerdere data centers die alles 24/7 monitoren.
  • Verbeterde kwaliteit en beveiliging: Door een gedreven dataverbinding op te zetten, verbetert u de kwaliteit en beveiliging van uw gesprekken significant.
  • Makkelijk (internationaal) opschalen: SIP Trunks kunt u wereldwijd makkelijk op- en afschalen en gebruiken om nieuwe geografische locaties te verbinden.
  • Altijd te combineren: Wijzigingen aan uw huidige platform en infrastructuur zijn niet nodig. Het is met al uw soft- en hardware te combineren.
  • Makkelijk managen: Met SIP Trunks past u eenvoudig routeringen, end-points en het aantal telefoonlijnen makkelijk aan.

Waarom zou u SIP Trunks moeten gebruiken?

Met SIP Trunk bent u klaar voor de toekomst en hoeft u zich geen zorgen te maken om de beveiliging. Alle communicatie is beveiligd met standaardtechnieken zoals TLS. Ons platform blokkeert automatisch afleverlocaties die vaak bij fraude of oplichterij gebruikt worden. Voor het netwerk tussen de eindpoints gebruikt u het publieke internet of kiest u voor een beveiligde anonieme verbinding zoals VPN, MPLS of DSL. Bent u er klaar voor om over te stappen?

Meer informatie ontvangen over SIP Trunk?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de werking of voordelen van SIP Trunk of heeft u vragen over een van onze andere diensten? Schroom dan niet om een van onze experts aan de mouw te trekken en contact met ons op te nemen. Wij staan te allen tijde voor u klaar en helpen u graag met de oplossing die bij u en/of uw bedrijf past. Mocht u eigenaar of werkzaam zijn bij een MKB-bedrijf, dan is deze telefonie oplossing ideaal! Als ZZP’er zijn er ook verschillende mogelijkheden, bekijk ze hier!