Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon
02-03-2021

112-meldkamer centralisten zijn waardevolle krachten. Stel je eens voor dat ze zich met zijn allen ziek melden… Wie neemt er dan de telefoon op als jij in een noodsituatie verkeert? Wie stuurt de hulpdiensten aan om levens te redden? We denken daar niet over na, we nemen het voor lief. Toch is het in deze corona crisis gebeurd dat een groot deel van het personeelsbestand van een meldkamer/veiligheidsregio ziek thuis kwam te zitten. En dan?

In navolging op andere meldkamers zoals Meldkamer Rotterdam en Meldkamer Noord-Nederland, maakt nu ook nu ook de meldkamer van Oost-Nederland gebruik van de beveiligde thuiswerkverbinding van Redworks. Zo kunnen 112-centralisten zonder besmettingsgevaar toch het maatschappelijk belang dienen! Vanuit een veilige en beveiligde (thuis)omgeving bedienen zij gewoon de telefoon.

Beveiligd thuiswerken

Beveiligde mini-meldkamer in huis

Door onze veilige 4G oplossing hebben een aantal centralisten straks een mini-meldkamer in huis. Alle apparatuur dat de centralisten nodig hebben, past in een grote koffer. Zodra een centralist begint met werken pakt hij of zij de koffer uit, logt in en de werkdag kan beginnen. De centralist zit dan niet op eigen verbinding. Dit is te risicovol. Wij hebben een circuit gebouwd waar niemand bij kan zodat de verbinding niet gehackt of afgeluisterd kan worden. Spraakoproepen naar een ambulance kunnen nu niet via een portofoon gedaan worden, dit gaat nu via de mobiele telefoon.

4G data-only met gesloten circuit

De 4G data-only oplossing maakt gebruik van een private APN waardoor alle data is afgeschermd van andere mobiele subscribers. Deze data wordt in een apart (gesloten) circuit op het Redworks core netwerk afgeleverd, gefirewalled en doorgestuurd naar één specifieke bestemming: de systemen van de meldkamer. De centralisten hoeven zich straks in tijden van calamiteiten, rampen of quarantaines niet bezig te houden met het administratief bijwerken van firewall regels.

Meerdere 112-meldkamers en veiligheidsregio’s snappen het belang van thuiswerken mét een veilige verbinding. U ook? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen naar een passende oplossing voor uw bedrijf.