Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon
13-10-2020

Het thuiswerken is voor nu de norm en na verwachting blijft dit de komende tijd ook zo. Steeds meer mensen werken thuis, zo ook centralisten. Na Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mag Redworks ook aan de slag voor Veiligheidsregio Noord-Nederland. Zo zorgen we er samen voor dat de meldkamers 24/7 bereikbaar zijn met een veilige verbinding.

Mini-meldkamer in huis

Door onze veilige 4G oplossing hebben een aantal centralisten straks een mini-meldkamer in huis. Alle apparatuur dat de centralisten nodig hebben, past in een grote koffer. Zodra een centralist begint met werken pakt hij of zij de koffer uit, logt in en de werkdag kan beginnen. De centralist zit dan niet op eigen verbinding. Dit is te risicovol. Wij hebben een circuit gebouwd waar niemand bij kan zodat de verbinding niet gehackt of afgeluisterd kan worden. Spraakoproepen naar een ambulance kunnen nu niet via een portofoon gedaan worden, dit gaat nu via de mobiele telefoon.

Beveiligd thuiswerken 088 Nummer Aanvragen

4G data-only

De 4G data-only oplossing maakt gebruik van een private APN waardoor alle data is afgeschermd van andere mobiele subscribers. Deze data wordt in een apart (gesloten) circuit op het Redworks core netwerk afgeleverd, gefirewalled en doorgestuurd naar één specifieke bestemming: de systemen van de meldkamer. De centralisten hoeven zich straks in tijden van calamiteiten, rampen of quarantaines niet bezig te houden met het administratief bijwerken van firewall regels.

Veiligheidsregio Noord-Nederland en