Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon

De VoIP technologie van morgen

In een grijs verleden hebben we in Nederland een heel netwerk van koperen verbindingen aangelegd. Deze verbindingen bewerkstelligden de traditionele telefonie, de POTS. Deze manier van verbinden werd vervangen door de PTSN verbinding. Een analoge verbinding die zaken zoals het internet ook mogelijk maakten. Deze manier van verbinden herkent u wellicht nog wel, waarbij de verbinding slechts door een toestel tegelijk kon worden gebruikt. Als u wilde internetten moest u wachten totdat uw huisgenoot de telefoon had opgehangen. Deze verbinding evolueerde tot de ISDN verbinding. Die stond het toe dat diverse toestellen op één netwerk werden aangesloten. Deze verbinding kennen we vandaag de dag ook nog steeds op veel plekken. Met de komst van VoIP bellen wordt  wordt dit binnenkort echter ook gezien als achterhaald. In het bijzonder met de komst van de SIP trunk.

Wat is een SIP Trunk?

SIP staat voor “Session Initiation Protocol” en wordt gebruikt voor het opzetten van spraakverbindingen met VoIP telefonie. Een SIP Trunk is eigenlijk een telefoonlijn waarbij de inkomende en uitgaande gesprekken over een internetverbinding lopen. Vergelijkbaar met de ‘normale’ vorm van VoIP bellen. Het is echter de ideale oplossing voor een bedrijf dat haar eigen telefooncentrale heeft en deze wil behouden.

De telefooncentrale moet echter wel compatibel zijn met zakelijke VoIP belletjes. Dan is het namelijk mogelijk om een SIP converter te plaatsen. Deze converter wijzigt het medium van de verbinding. Zo kunt u bellen met uw VoIP op digitale wijze bellen met een analoge telefoon en andersom. Met de converter begrijpt de telefooncentrale wat het signaal is en hoe hij deze moet overzetten. Hierdoor wordt de verbinding tot stand gebracht en stabiel gehouden. Als gebruiker van verbinding merkt u geen nadelige gevolgen van deze ‘omweg’.

0800 nummer aanvragen Redworks

Waarom een SIP Trunk gebruiken?

Veel bedrijven durven, of kunnen de overstap naar VoIP niet realiseren. Dit kan komen door de bovengenoemde telefooncentrales die de verbinding in het verleden feilloos maakten. De onkosten, afschrijvingen en lopende abonnementen zouden kunnen betekenen dat het overstappen op VoIP bellen gewoonweg niet rendabel is. Ondanks de vele voordelen die VoIP met zich meebrengt, wegen de monetaire nadelen te veel mee. 

SIP trunking biedt hier de meest geschikte oplossing voor. Als de centrale compatibel is met VoIP, kan er ‘simpelweg’ een SIP converter worden aangebracht die de stromen van verbinding kunnen overzetten. Zo geniet u van de lage abonnementskosten van een analoge telefoon provider, zonder dat de bestaande centrale gedeactiveerd hoeft te worden en zonder dat het nummer moet worden verhuisd. 

Redworks Stock Img 37 Niet Alleen Voor Wat Is Een Sip Trunk?

Contact met Redworks

Telefonie en verbindingen zijn complexe onderwerpen. Daarom maken we deze graag begrijpelijk en overzichtelijk. Bij Redworks kunt u gemakkelijk SIP trunk aanvragen. Onze experts kunnen u voorzien van extra informatie, praktijkvoorbeelden en antwoorden op uw vragen. Neem vandaag nog contact op om te kunnen genieten van de lagere kosten die VoIP bellen met zich meebrengt. 

Neem vandaag nog contact op voor SIP Trunking!