Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon

De betekenis en voordelen van SIP trunking zijn veel voorkomende vragen. Wat is een SIP trunk en waarom zou u kiezen voor een SIP trunk? SIP staat voor ‘Session Initiation Protocol’. Dit wordt gebruikt voor het opzetten van spraakverbindingen via het internet. Met andere woorden is het een telefoonlijn die via het internet de bestaande telefooncentrale verbindt met het openbare telefonie netwerk. Kortom houdt het in dat inkomende en uitgaande gesprekslijnen niet meer via het traditionele ISDN-telefonie netwerk lopen, maar via de eigen internetverbinding.

Wat is een zakelijke SIP trunk?

Tegenwoordig kiezen veel bedrijven voor het gebruik van SIP trunking, maar waarom zou u nu voor SIP trunk moeten kiezen. Het grote voordeel voor een bedrijf is dat het aantal gelijktijdig te voeren gesprekken via deze manier ongelimiteerd is. Daarnaast zijn er grote besparingen te realiseren. Dus het gaat niet alleen om abonnementskosten, maar ook de gesprekskosten. U betaalt op deze manier dus niet meer per kanaal, maar per telefoonnummer en worden er onderlinge gesprekken met collega’s op diverse locaties gratis afgehandeld. Als u het aan ons vraagt komt er bij de vraag, wat is een SIP trunk, vele voordelen kijken. Bekijk de opsomming hieronder!

085 nummer aanvragen Wat Is Een Sip Trunk?

Profiteer van de voordelen

 • Bestaande telefoonnummers kunnen met nummerbehoud worden opgenomen in één trunk;
 • De kosten worden bespaard op de infrastructuur;
 • De gesprekskosten zijn lager, met name internationaal bellen is aanzienlijk goedkoper;
 • Veel flexibiliteit in bereikbaarheid (telefoonnummers zijn niet gebonden aan vaste locaties);
 • Onderling bellen met collega’s is gratis;
 • Geen onbenutte gesprekslijnen;
 • Optimale flexibiliteit als het gaat om het aantal beschikbare lijnen (geen limiet);
 • De stabiliteit blijft bewaard en de kwaliteit van de gesprekken zijn hoger;
 • Wat een SIP trunk nu ook is, het heeft optionele extra functies.
Cloud telefooncentrale Beveiligd thuiswerken

Meer weten over wat een SIP trunk is?

We hebben u inmiddels voorzien van een hele bult informatie en daarom vertellen we u graag een korte samenvatting van alles wat u moet weten. Wat is een SIP trunk nu precies? Met een SIP trunk van Redworks kunt u onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand in Nederland. Als upgrade kunt u ervoor kiezen om ook onbeperkt internationaal bellen toe te voegen aan uw abonnement. Met deze functie is oneindig veel mogelijk. Wilt u graag weten welke pakketten er beschikbaar zijn? Neem dan gerust een kijkje onderaan deze pagina of neem contact met ons op! Onze specialisten staan u graag te woord. We dragen graag een steentje bij aan uw zoektocht naar de juiste telefoonoplossing!

Offerte aanvragen

Meer informatie nodig over wat een SIP Trunk is? Of bent u al overtuigd en wilt u weten wat de SIP Trunk voor u kost? Vraag dan direct u offerte aan.

  Velden met een * zijn verplicht