Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon

Wat is SIP Trunk?

Misschien heeft u er wel eens van gehoord en weet u dat het iets met telefonie te maken heeft, maar wat is SIP Trunk nu eigenlijk? Met een SIP Trunk laat u al uw telefoongesprekken via uw eigen internetverbinding lopen. De afkorting SIP staat voor Session Initiation Protocol. Grote organisaties kiezen vaak voor een SIP Trunk in plaats van een traditionele telefoonlijn via het ISDN-netwerk. Met de SIP Trunk pakketten van Redworks kunt belt u binnen Nederland onbeperkt voor een vast bedrag per maand. Belt u vaak internationaal? Upgrade uw pakket dan met internationaal bellen.

Hoe werkt SIP Trunking?

Nu u weet wat SIP Trunking is, is het ook goed om te weten hoe het werkt. Als u bij uw bedrijf een ISDN-telefooncentrale heeft, is de kans groot dat deze al is voorzien van een SIP Trunking Gateway. De centrale is dan al geschikt voor SIP Trunking en VoIP telefonie, waardoor we u direct kunnen aansluiten.

Is uw centrale hier nog niet klaar voor? Dan kan hij omgevormd worden met een Patton ISDN VoIP converter. Daardoor is SIP Trunking mogelijk met uw ISDN-telefooncentrale zonder VoIP ondersteuning. De verbinding met het telefonienetwerk komt vervolgens tot stand met uw eigen zakelijke internetverbinding (ADSL, VDSL of glasvezel).

Het volgende is nodig bij jou op locatie voor het plaatsen van een SIP Trunk: een stabiele internetverbinding, voldoende bandbreedte en een telefooncentrale die SIP-enabled is of beschikt over een converter.

Redworks Wat Is Een Sip Trunk

Wat is het voordeel van SIP Trunk?

SIP Trunk kent niet één, maar meerdere voordelen, waaronder:

  • Behoud van uw eigen apparatuur: Geen hoge aanschafkosten voor nieuwe apparatuur;
  • Lagere kosten: Uw dure ISDN-abonnement is verleden tijd. U belt aanzienlijk voordeliger;
  • Flexibiliteit: Telefoonnummers of extra gesprekskanalen toevoegen? Met een SIP Trunk is dit heel eenvoudig.
Redworks 088-nummer

Onze andere diensten

Na de toelichting over wat SIP Trunk is, voorzien we u ook graag van wat informatie over onze andere diensten: hosted VoIP, mobiele telefonie en internet.

Hosted VoIP

VoIP staat voor Voice over IP. Met hosted VoIP belt u via een internetverbinding, waardoor er geen lokaal systeem meer nodig is. Men spreekt daarom soms ook wel van een telefooncentrale in de cloud.

Mobiele telefonie

Als u voor uw werk veel onderweg bent, vindt u het wellicht toch fijn om bereikbaar te zijn op een vast nummer. VaMo (vast nummer op mobiel) is hiervoor de oplossing. We integreren hierbij uw zakelijke mobiele abonnementen met uw hosted VoIP centrale.

Internet

Met hosted VoIP is het van groot belang dat uw internetverbinding goed is. Wij adviseren om voor een zakelijke ADSL- of VDSL-verbinding te kiezen, omdat deze meestal van goede kwaliteit zijn.

Redworks Stock Img 37 Wat Is Voip Telefonie?

Kom met ons in contact!

Wilt u er een aanschaffen nu u weet wat een SIP Trunk is, of heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij voorzien u graag van de informatie die nodig heeft.

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen voor uw SIP Trunk? Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

    Velden met een * zijn verplicht