Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon

Voice over Internet Protocol, hoe werkt het?

Speelt er bij u de vraag: ‘Wat is VoIP telefonie?’ Geen zorgen! Redworks deelt haar kennis graag en helpt u verder. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit houdt in dat u op de wifi draadloos via het internet belt. Misschien weet u het nog van een aantal jaar geleden; het internetbellen via Skype. Alleen werkt bellen met een VoIP telefoon net even anders. Bij VoIP belt u niet meer via analoge of digitale (ISDN) lijn, maar via het internet. Een belangrijk verschil tussen digitaal bellen en internet bellen is dat digitale telefonie is aangesloten op het openbare telefoonnetwerk. Via deze aansluiting belt u dan naar andere telefoonnummers, net zoals u bij een analoge lijn doen. Daarnaast is de gesprekskwaliteit bij VoIP telefonie veel beter dan digitaal bellen.

Wat is een voordeel en wat een nadeel van VoIP telefonie?

U belt met VoIP naar contacten over de hele wereld. Redworks maakt dit mogelijk door een lager vast maandbedrag te bieden dan bij analoog of digitaal bellen. Wat is een andere optie van VoIP telefonie? Naast het bellen is het ook mogelijk om andere vormen van communicatie op één apparaat te bundelen. Denk bijvoorbeeld aan uw voicemail of uw e- mail. Als u het aan ons vraagt, is dit ideaal voor thuis, maar ook zeker op kantoor. Om afluisteren moeilijk te maken, kunt u de verbindingen versleutelen. Naast de vele voordelen die VoIP telefonie biedt, zijn er ook enkele nadelen. Een VoIP modem is elektrisch, waardoor je bijvoorbeeld bij een stroomstoring geen telefoonverbinding hebt. Daarnaast is internetbellen voor wifi storingen ook gevoeliger.

Redworks Stock Img 37 Niet Alleen Voor Wat Is Een Sip Trunk?

Alle VoIP mogelijkheden bij Redworks

De vraag “Wat is VoIP telefonie?” wordt bij Redworks dus beantwoord. Sterker nog, wij bieden u alle mogelijkheden op gebied VoIP telefonie. Wij zijn voor zowel de ZZPers als voor MKB en groot zakelijk Nederland de gespecialiseerde partner op gebied van internettelefonie en VoIP telefonie. Voor het MKB hebben wij diverse mogelijkheden op gebied van Hosted VoIP telefonie. Dit geldt ook voor de ZZPers. Met onze telefonie oplossingen bent u met uw bedrijf altijd bereikbaar en kunt u eenvoudig naar het binnen- en buitenland bellen.

Redworks SIP Trunk

Is de vraag wat is VoIP telefonie volledig beantwoord?

Mocht u voor VoIP telefonie kiezen, dan heeft u daar het een en ander voor nodig. Allereerst heeft u bij een VoIP telefoon een SIP account nodig. In dit geval krijgt u een speciaal telefoonnummer dat enkel werkt bij IP telefonie. De mogelijkheden die u hiermee heeft, zijn afhankelijk van de provider.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over wat VoIP telefonie nu eigenlijk is? Dat kan! De specialisten van Redworks stropen hun mouwen graag op om de perfecte oplossing te realiseren voor uw telefonische of internetverbinding. Heeft u vragen over een van onze andere diensten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Wij staat u graag te woord.