Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon
13-08-2019
Guyonmobilephone

Wat is een 088 nummer?

Een 088 nummer, ook wel een bedrijfsnummer genoemd, is een regio-vrij telefoonnummer. Dit betekent dat uw telefoonnummer niet gebonden is aan een specifieke geografische regio, zoals 010 bij Rotterdam, 020 bij Amsterdam, etc. Bellen vanaf een 088 nummer biedt dus zeker voordelen voor zakelijke partijen die locatie onafhankelijk willen communiceren.

Voor wie zijn 088 nummers?

Een 088 nummer kan alleen aangevraagd worden door een organisatie. Een particulier kan dus geen 088 nummerblokken aanvragen.
Iedereen in Nederland, organisaties en particulieren, kunnen wel bellen naar 088 nummers. Ze worden gezien als normale telefoonnummers, zoals 020 of 085.

Hoeveel kost een 088 nummer?

De kosten voor het gebruiken van een 088 nummer zijn afhankelijk van verschillende zaken. Qua kosten wijkt een 088 nummer niet af van een lokaal telefoonnummer. Bij het aanschaffen van en 088 nummer moet u er wel rekening mee houden dat u altijd een nummerblok aanvraagt. U kunt een 088 nummerblok aanvragen vanaf minimaal 100 telefoonnummers. Ook zijn er (lage) kosten verbonden aan het houden van het 088 nummer dat u via de Autoriteit Consument & Markt heeft aangevraagd.

Wat kost het bellen naar een 088 nummer?

Bellen naar een vast nummer kost evenveel als bellen naar een normaal vast nummer (zowel regionaal als regio-vrij (085 nummer)).

De beller betaalt het normale tarief. De gebelde betaalt niets.
088 nummers zijn dus geen Shared Cost nummers, waar de beller tot wel 30ct per minuut kan betalen.

Hoe kan ik een 088 nummer aanvragen?

Belangrijk voor het aanvragen van een 088 nummer:

Guybehinddeskonphone
Womanonmobilephone
Rotterdamoffices

Voordelen 088 nummer voor MKB en grote bedrijven

Een 088 bedrijfsnummer heeft veelal een zakelijke, zogenaamde “corporate” uitstraling. Het geeft de beller de indruk dat u een landelijk opererende organisatie bent en niet gebonden bent tot een specifiek geografisch gebied;  dit in tegenstelling tot geografische telefoonnummers.

Meerdere vestigingen

Het is uitermate handig voor organisaties die meerdere vestigingen hebben en met één nummer naar buiten willen treden. Zo kan elke vestiging een nummer toegekend krijgen uit het 088 nummerblok, ongeacht in welke regio deze vestiging gehuisvest is.

Aankiesbaar vanuit het buitenland

088 nummers zijn ook aankiesbaar vanuit het buitenland, waar een 0800 nummer of een 0900 nummer dit vaak niet zijn.

088 is klantvriendelijk

Een 088 nummer is klant vriendelijk. Het is geen Shared Cost nummer of 0900 nummer waar de beller vaak een hoog bedrag per gesprek of per minuut betaalt.
Daarentegen is een 088 nummer een goed alternatief voor een 0800 nummer. 0800 nummers zijn gratis voor de beller, maar de gebelde (uw organisatie!) betaalt te kosten van het gesprek met diverse toeslagen. Dit kan behoorlijk oplopen. Omdat een 088 nummer, qua gesprekskosten, gelijk is gesteld aan een normaal vast nummer, betaalt de beller vaak niets. Vaak zit bellen naar vaste nummers (waaronder dus ook 088 nummers) in de bundel.

Waarom is een 088 nummer niet geschikt voor een ZZPer?

Kosten 088 voor ZZP

088 nummers worden enkel toegekend in blokken van minimaal 100 nummers. De kosten voor de ACM aanvraag zijn relatief laag. Zoals wij echter net al omschreven dient u deze nummers ook te laten activeren bij een telecom aanbieder en te koppelen met een telefonie dienst.
Telecom aanbieders tellen vaak kosten voor het gebruik van nummers of nummerblokken. De kosten van 100 nummers wegen dan ook niet op tegen het voordeel wat u hier uit haalt.

LET OP! 088 fraude en ongeregeldheden

Sommige aanbieders bieden losse 088 nummers aan! Dit is tegen de regels van de ACM. De aanbieder riskeert hiermee intrekking van het gehele nummerblok. Niet alleen de provider, maar ook u raakt uw nummer kwijt! 088 nummers zijn enkel in blokken uitgegeven.
In het verleden waren er wel eens aanbiederse die slechts één of twee nummers uit het 100-blok deden activeren. Dit is onhandig, want bij een overstap werd één blok technisch opgesplitst in meerdere blokken. Dit maakte nummerportering lastig tot onmogelijk. Derhalve hebben alle providers die lid zijn van Vereniging COIN afgesproken (CR1219) dat zij in het vervolg 088-blokken enkel nog als geheel blok (dus 100 nummers) activeren.
Zzper
Netherlandsonmap

Alternatief voor 088: een 085 nummer!

Overweeg daarom een 085 nummer. Een 085 nummer is, net als een 088 nummer, niet geografisch gebonden zoals bij een geografische telefoonnummers. Met een 085 nummer heeft u dus ook een landelijke uitstraling.

Het grote verschil met een 088 nummer is dat een 085 nummer per stuk kan worden afgenomen. Dit kan direct bij uw telecom aanbieder. U hoeft dus geen aanvraag bij de Autoriteit Consument & Markt in te dienen en u bent de ACM ook geen kosten verschuldigd.

Combineer een 085 nummer met Hosted VoIP

Een 085 nummer is makkelijk aan te vragen en eenvoudig te combineren met ons Hosted VoIP voor ZZPers pakket. Deze nummers zijn uit voorraad leverbaar. U bent binnen 1 dag online met uw nieuwe nummer!