Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon
12-08-2019
German Flag

Telefoonnummer in Duitsland

Een Duits nummer i.c.m. VoIP

Wij krijgen veel aanvragen voor een Duits telefoonnummer. Steeds meer ondernemers zijn zich er van bewust dat het hebben van een Duits nummer communicatie en handel met Duitse klanten vereenvoudigt.
Redworks levert internationale nummers aan ZZPers, het MKB en groot zakelijke klanten.
ZZPers kunnen dit internationale nummer combineren met het Hosted VoIP ZZP pakket, waar het MKB en groot zakelijk segment het kan combineren met de Hosted VoIP pakket of de SIP Trunk

Eisen voor een nummer in Duitsland

De oude situatie

Het verkrijgen van een Duits telefoonnummer is altijd lastig geweest. Indien u een telefoonnummer in een specifieke regio/stad wenste, diende u diverse documenten te overhandigen om aan te tonen dat u in deze stad gevestigd was.
Een regiovrij, ook wel “nationaal” telefoonnummer in Duitsland was eenvoudiger te verkrijgen. Een nationaal Duits nummer kan vergeleken worden met een Nederlands 085 nummer.
Redworks bood haar klanten een geheel ontzorgde aanvraag procedure en kon zonder enige problemen en zonder de wet te overtredennationale telefoonnummers in Duitsland leveren.

De nieuwe situatie

Onlangs zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de Duitse telecomwet. Deze wijziging is vooral bedoeld voor de 112-hulpdiensten, zodat zij te allen tijde beschikken over de juiste eindgebruiker gegevens.
Vereist is nu dan ook dat de eindgebruiker documenten overlegt welke aantonen dat hij/zij gevestigd is op dit adres. Voorbeelden van zulke documenten zijn:
Documenten nodig bij een aanvraag Duits telefoonnummer voor particulieren:
  • Een geldig Duits legitimatiebewijs, van personen 18 jaar en ouder, of
  • Een zogenaamde “Meldebescheinigung” (een geldig certificaat van registratie)
Documenten nodig bij een aanvraag Duits telefoonnummer voor bedrijven:
  • Handelsregisterauszug (vergelijkbaar met een Kamer van Koophandel uitreksel)
  • Bescheinigung der Gewerbeanzeige (Business Registration)
Indien u deze documenten niet kunt overleggen, is het helaas niet meer mogelijk een telefoonnummer in Duitsland aan te vragen. Zowel nationaal, als regionaal.
Checklist