Darkmode moon Icon
Darkmode sun Icon
31-03-2020
Vast Mobiel Integratie Vamo

Vast Mobiel / VaMo

Wat is Vast-Mobiel (VaMo)? Het is een zakelijk mobiel abonnement zoals u dat gewend bent, maar met meer functies. Véél meer functies!

Vast-Mobiel bestaat al een tijdje, maar toch hebben veel ondernemers nog niet de overstap gemaakt. Er bestaan veel misverstanden over VaMo.
Vast-Mobiel is een combinatie van zakelijk mobiel en Hosted VoIP.

Wat is Hosted VoIP?

VoIP is de afkorting voor Voice-over-Internet-Protocol, ofwel bellen via internet. Het is de vervanger van het oude PSTN/ISDN bellen. Wat u waarschijnlijk niet wist, is dat met de afschaf van ISDN iedereen tegenwoordig belt via VoIP.
Hosted VoIP, of Hosted PBX, is het bellen via VoIP met uw telefooncentrale “in de cloud”. Uw telecomprovider levert dan een telefooncentrale op afstand, die overal (via internet) bereikbaar en inzetbaar is. Investeren in een centrale op locatie is dus niet meer nodig. Dit is veelal goedkoper, en Hosted VoIP kent vele handige functies en extra’s.

Vast nummer op mobiel

Een handige functie van Vast-Mobiel is het koppelen van uw vaste nummer (020, 085, 088) op je mobiel. Je bent dan zowel op je 06-nummer alsmede je vaste telefoonnummer bereikbaar.
ZZPers koppelen dit vaker aan een 085 nummer, waar grotere organisaties iedere medewerker een eigen 088 nummer geven.

Voor de beller is er geen verschil in kosten. U bent nu overal bereikbaar; handig als u uw (privé) 06-nummer niet met derden wenst te delen!

Vast nummer als nummerweergave

Natuurlijk leuk om uw vaste nummer gekoppeld te hebben aan uw mobiele nummer, maar dat zou u in theorie ook met een doorschakeling kunnen realiseren. Dit brengt dan wel weer doorschakelkosten met zich mee.

Uitgaand bellen met uw mobiel is dan weer een probleem. Of uw 06-nummer wordt weergegeven bij de gebelde, of “anoniem”. Beiden hebben vaak niet het gewenste resultaat.

Met Vast-Mobiel kunt u ook met uw vaste nummer uitbellen. De gebelde ziet dan uw vaste nummer als nummerweergave.

Pstn Phone

  Vragen? Wij bellen u terug.

  Voicemail

  Gecombineerde voicemail

  Een bijkomend voordeel van het koppelen van uw vaste en mobiele nummer is het samenvoegen van uw voicemails.

  Het is natuurlijk erg onhandig als iemand u op uw vaste nummer een voicemail achterlaat, maar u de hele week op pad bent… Die voicemail beluister u dan nooit op tijd!…

  Met Vast-Mobiel heeft u de beschikking over een gecombineerde voicemailbox, dus één voicemailbox voor beide nummers!

  Met Hosted VoIP kunt u uw voicemails ook per E-Mail laten afleveren. U kunt ze dan altijd beluisteren, of makkelijk aan uw secretaresse doorsturen!

  Wat is Busy Lamp Field (BLF) / Presence?

  Met presence information kunt u de status van een ander achterhalen. Is iemand in gesprek? Dan ziet u een groen lampje. Als iemand in gesprek is, een rood lampje. Krijgt iemand een inkomende oproep maar wordt deze niet beantwoord? Dan ziet u een lampje voor zijn of haar naam knipperen.

  Presence informatie is erg handig, zeker voor een organisatie met meerdere werknemers. De telefoniste heeft zo een goed overzicht over de beschikbaarheid van de medewerkers. Presence information is niks nieuws. Dat stamt zelfs uit de tijd van ISDN. Het koppelen met een mobiele telefoon was echter niet mogelijk. Tot voorkort!

  Stel u zich voor, u zit achter uw bureau en bent met uw mobiel in gesprek. Iemand belt met het hoofdnummer van kantoor en vraagt om doorverbonden te worden. Zonder de mobiele koppeling zou zij het gesprek (mogelijk herhaaldelijk) tevergeefs proberen door te verbinden. Nu je mobiel gekoppeld is aan de Hosted VoIP telefooncentrale, kan de telefoniste zien dat je in gesprek bent.

  Ander scenario: Een advocaat die een zitting heeft op de rechtbank. Zijn mobiel staat op stil. Een cliënt belt. Hij neemt niet op. De telefoniste ziet vanuit haar bureaustoel op kantoor dat er iemand tevergeefs de advocaat op zijn mobiel probeert te bellen. Met 1 druk op de BLF-knop, neemt zij het gesprek over. Het gesprek wordt van het mobiele netwerk onttrokken, en afgeleverd bij de secretaresse.
  Blf Presence
  Mobiel

  Heb ik een smartphone nodig?

  Voor Vast-Mobiel heeft u niet per se een smartphone nodig. Het werkt met elk GSM toestel.

  Moet ik van provider wisselen?

  Indien u gebruik wilt maken van Vast-Mobiel, zult u waarschijnlijk moeten overstappen. De bedoeling is dat u uw vaste telefonie (Hosted VoIP) koppelt aan uw zakelijke mobiel. Dit zal dus dezelfde provider moeten zijn.

  Het is dus niet mogelijk een mobiel abonnement bij Vodafone af te nemen, en Hosted VoIP abonnement bij Redworks. Deze zijn niet te koppelen.

  Krijg ik een nieuwe SIM kaart?

  Ja. Onze SIM-kaarten zijn eveneens micro en nano-compatible.

  Kan ik mijn huidige mobiele nummer behouden?

  Ja. U kunt ook overstappen met behoud van uw huidige nummer. Dit noemen wij een nummerportering of nummerbehoud.

  Vast-op-mobiel met een App

  Sommige providers bieden ook “vast op mobiel” aan middels een app. Dit is niet geheel het zelfde als Vast-Mobiel integratie (VaMo).

  Als u met een app gaat bellen, moet u een keuze maken uit één van de vele apps. Sommige apps zijn gratis, sommige betaald en bij andere betaalt u voor add-ons.

  De apps werken via WiFi, of 4G. Uw WiFi moet wel stabiel zijn, anders krijgt u last van slechte gesprekskwaliteit. Schakelt u over op 4G, dan gaat dit van uw bundel af.

  Met Vast-Mobiel is dit niet nodig. U heeft zelfs geen smartphone nodig!

  Ik wil Vast-Mobiel!

  Interesse in Vast-Mobiel voor uw organisatie? Bekijk al onze zakelijk mobiele abonnementen en kies een abonnementsvorm die het beste bij u past!
  [brb_collection id="13412"]
  Mobile Voip App